3 råd til at komme i gang med renoveringen

Har du et renoveringsprojekt, som du ikke helt kan finde hoved og hale i? Om det er nyt badeværelse, nyt gulv eller noget tredje, er der råd at hente her.

1) Tag kontakt til fagmænd

Afhængig af hvilken type opgave du skal have udført, kan du få behov for flere forskellige håndværkere. Til renovering af badeværelse kan du både have brug for en murer og VVS’er foruden kontakt til en producent af badeværelsesmøbler. Har du allerede snakket med en håndværker, så spørg denne om, om der er flere fagmænd, det kunne være en fordel at få indover projektet, og om han eventuelt kan anbefale nogen.

2) Lav en udførlig plan – og hold dig til den

Har du allerede alle idéerne til det hyggeligste samtalekøkken, eller har du fundet det perfekte materiale til det nye gulv i bryggerset? Hvis dine tanker skal virkeliggøres, er det smart at lægge en dybdegående plan for projektet. Du kan med fordel gøre dette i samarbejde med en professionel. At få fastsat nogle datoer og få overskueliggjort de enkelte steps i arbejdsforløbet er ofte en forudsætning for at komme godt igennem renoveringen.

3) Vær klar på det uforudsete

Selvom at du har fagmænd på sagen og har lagt en plan for hele processen, kan der stadig ske ting, du ikke har taget højde for. Det kan være en prisstigning på noget af det nødvendige materiale, eller at planen må ændres på grund af problemer med husets fundament.  Ligegyldig hvad, er det en god idé at have et økonomisk sikkerhedsnet i sådanne tilfælde. Det kan du få ved at lave en aftale med en bank om kredit. Dette kan nemt gøres online, og du kan eksempelvis benyttes compareloans’ hjemmeside til at finde det optimale kreditlån for dig.