Hvad er HDTV?

Nogle satellit TV udbydere, såsom Dish Network, tilbyder HDTV modtagere med deres pakker. Men mange mennesker ved ikke, hvad det betyder at have HDTV. Her er nogle indsigt.

High Definition TeleVision er hvad HDTV bogstaveligt betyder. Men høj definition i forhold til hvad? For at besvare dette spørgsmål, vi har brug at vide en smule om det oprindelige analoge TV-system.

Analogt TV

30 billeder pr. sekund (i Europa 25) er vist ved normale analoge TV-apparater. Det gør den ved at skrive billedet linjer vandret, 525 linjer i et billede (i Europa 625) på skærmen. Antallet af pixels på en linje er omkring 500. Dette ville være en definition af 500 pixels pr. linje af 525 (eller 625) linjer. I forhold til moderne computerskærme dette er virkelig dårlig. Selv de laveste resolutioner skærme har højere opløsninger (640 x 480) end en analog TV.

HDTV – High Definition-TV

HDTV er høj opløsning digitale tv (DTV) kombineret med Dolby Digital Surround Sound (AC-3). Der er 18 forskellige formater defineret for Digital-TV som 6 anses for at være HDTV.

Forskellen mellem Progressive og Interlaced er ikke svært. Det har at gøre med, hvordan et billede er bygget. Med interlaced teknologi de ulige linjer vises først og derefter lige linier er vist. Linjerne vises i denne rækkefølge: 1,3,5… 521, 523, 525, 2, 4, 6,… 522, 524, 1, 3, osv. Det betyder, at hver 1/60 sekund en halv billede er vist. Dette resulterer ofte i flimmer, der kan være trættende for øjnene.

Progressiv teknologi formår at vise en hel billede hver 1/60 af et sekund, hvilket resulterer i en meget glattere billede.

Hvordan er HDTV bedre?

Normal TV har en opløsning på ca 210.000 pixels. En HDTV-skærm har en opløsning på op til 2.000.000 pixels, hvilket giver op til 10 gange flere detaljer i billedet.

Aspekt ration af normal TV er 4 x 3 (4/3 gange bredere end høj). En HDTV-skærm har et aspekt ration af 16 x 9, som er også kendt som widescreen.

Fremtiden for HDTV

FCC (Federal Communications Committee) har mandat, at alle TV-stationer i USA skal være i stand til at udsende HDTV-programmer frem til år 2006. FCC mandater har ikke indflydelse på netop de broadcast selskaber, men også på kabel-selskaber og forbrugerne.

Broadcast selskaber er nødt til at investere på nyt udstyr såsom kameraer, redigering udstyr, osv.

Kabel-selskaber er nødt til at konvertere alle deres udstyr, herunder modtagere på hjem af deres klienter.

Forbrugerne kan købe nyt udstyr, ligesom en dekoder til at konvertere digitale signaler til analoge signaler, eller endda købe hele TV indstille nye.

HDTV er fremtiden, og en virkelig store fremskridt. Når startede med enkel sort og hvid TV, derefter flyttede vi til farve-TV og widescreen-TV. Men alle disse systemer var stadig baseret på de samme signaler som den oprindelige sort og hvid TV bruges. Når farve TV blev introduceret var det ikke muligt at gennemtvinge fuldstændig befolkningen til at smide deres sort-hvid TV-apparater og købe et farve TV. Derfor et farve TV signalet stadig behov at være forståelig for en sort-hvid TV. Dette forbud mod forbedring af billedkvaliteten indtil en alder af Digital-TV.

Behovet for at opfylde ældre TV-apparater ikke længere eksisterer og meget højere kvalitet HDTV er tilgængelig via satellit TV systemer, herunder Dish Network.

For mere gratis og nyttig information på satellit-TV, hvordan at finde de bedste tilbud, og hvordan man opsætter det, besøg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.