FIFA Ultimate Team er uden sammenligning det mest populære spilmode i FIFA 17, men det kan også være bøvlet og vanskeligt at få et overblik over, hvordan man lettest får bygget sit drømmehold. Det gælder både de spillere, der har spillet flere sæsoner af FUT men i den grad også for nye spillere. Derfor har vi på FIFA17.dk lavet denne store startguide til at hjælpe jer med at få den perfekte start på FIFA 17 Ultimate Team. Vi guider jer gennem flere vigtige faser i spillet og forbedreder jer til de udfordringer, som I vil stå ansigt til ansigt over for. Samtidig uddeler vi en masse tips og tricks, der eksempelvis kan give dig et boost i starten eller gøre, at du tjener flere coins.

Forbedred dig til den nye sæson

Forberedelse gør mester! Det lyder kedeligt og måske lidt åndssvagt. Det er jo bare et spil, hvor man skal have det sjovt og hygge sig, ikke? Selvfølgelig er dét det, men vi garanterer, at hvis du bruger lidt tid på forberedelse, så vil du i sidste ende få det sjovere, da du vil blive bedre til spillet og få bedre spillere.

Allerførst skal du lære spillet at kende. Du vinder heller aldrig et spil skak, hvis du ikke kender reglerne i skak at kende, og på samme måde fungerer det i Ultimate Team. Der er nemlig mange regler og ting, som er nyttige at vide, inden du begynder. Du behøver ikke kende dem alle, men jo flere du kender, jo mere succesfuld vil du uden tvivl blive i spillet.

Er det første gang du skal spille FIFA 17 Ultimate Team, vil det være en god idé at lære basic-elementerne at kende først. Det kan du gøre ved at surfe lidt rundt her på FIFA17.dk eller ved at spille FIFA 17 demoen. Det vil være meget nemmere at følge vores guide, hvis man har lidt baggrundviden om spillet først.

I forberedelsen til spillet er det en klog ting at overveje, hvad ens forventinger til den kommende FIFA 17 sæson er. Det kan virke lidt for teoretisk, men alle bør vide, hvad de selv ønsker at få ud af spillet og vil opnå. Ønsker man et sindssygt godt hold eller flere gode hold? Er målet at få de spillere med bedst rating eller nogle dårligere spillere, der passer bedre til ens egen spillestil? Skal man holde sig til de normale kort eller bruge informs og andre specialkort? Hvor meget tid forventer du at bruge på spillet? Vil du købe pakker eller handle dig til succes? Har du tænkt dig at bruge rigtige penge på FIFA points? Og hvor mange coins har du brug for, før det kan kaldes en succes?

Jo flere spørgsmål du sikkert kan svare på, inden du begynder spillet, jo bedre udgangspunkt har du for et gnidningsfrit spil, hvor du ikke spilder penge på hele tiden at skifte filosofi.

FIFA 17 Ultimate Team afsløres på Gamescom

Start spillet så tidligt som muligt

Det er vigtigt, at du starter med at spille FIFA 17 Ultimate Team så tidligt som overhovedet muligt. Det bedste vil være, at spille med fra udgivelsesdagen d. 29. september 2016.

Transfermarkedet vil over tid blive mere og mere stabilt, og priserne på de bedste spillere vil stige jo længere ind i spillet, vi kommer. Samtidig vil markedet være relativt ustabilt i starten, og der er bedre muligheder for at gøre en god handel på transfermarkedet.

Over 60% af FIFA-spillere begynder de første dage efter udgivelsesdagen, så hvis du begynder senere, kan du godt se, at det bliver sværere for dig, ikke?

Bonusinfo: Meget få mennesker ved, at det faktisk er muligt, at få adgang til FIFA 17 en hel uge før den officielle release-dato. Du kan få adgang til spillet ved at købe EA Access, hvilket koster lidt ekstra kroner. Dog vil du få en masse fordele og muligheden for at kickstarte din Ultimate Team-sæson før alle andre. Kan iøvrigt kun fåes på Xbox.

Skal man købe FIFA points eller FIFA coins i starten?

Spørgsmålet om hvor vidt du skal bruge dine egne rigtige penge på spillet, skal vi ikke besvare for dig. Du bestemmer naturligvis selv, om du vil gøre dette. Har du ingen planer om at bruge flere penge på spillet end, hvad spillet kostede, så kan du bare springe videre til næste afsnit.

FIFA Points koster de samme gennem hele året, men er meget mere værdifulde i starten. Hvis du har planer om at bruge penge i spillet, så gør det i begyndelsen.
Hvis du derimod gerne vil bruge penge på spillet, så du får flere fordele, så har vi en klar opfordring til dig. Køb FIFA 17 points i starten af spillet. Dette skyldes, at FIFA points ganske enkelt er mere værd i starten. Den gennemsnitlige salgspris for guldpakker er langt højere i de første par uger af spillet end senere hen. Størstedelen af indeholdet i guldpakker er normale guldspillere, og disse er meget mere værd i starten, hvorimod de til sidst blot bliver solgt for ‘quick sell-prisen’ eller lige over.

Nogle vil sige, at man også kan vælge at købe FIFA 17 coins over internettet. Vi siger klart nej, og det samme gør EA Sports. Salget af coins i spillet er for det første ulovligt, og for det andet ødelæggende for økonomien i spillet. EA Sports har i de sidste par år gjort meget for at straffe købere og sælgere af ulovlige coins ved blandt andet at indføre price ranges(prisklasser på dansk). Hvis du bliver opdaget, kan du enten risikere at spilde dine penge ved at få frataget dine coins og spillere, eller du kan blive helt banned og ikke have adgang til spillet længere. Det er ikke en risiko, der er værd at løbe. Vi opfordrer derfor alle til ikke at købe ulovlige coins via. internettet.

Sæt hele din klub til salg

Når du starter spillet, vil du modtage nogle gaver fra EA Sports. Dette er pakker, som du kan åbne. Den første pakke du får er en velkomstpakke med 34 kort, hvor 29 er bronze, 2 er sølv og 3 er guld. Pakken indeholder alle de genstande, du har behov for for at starte din FIFA 17 Ultimate Team sæson. Det vil sige spillere til din startopstilling, kontrakter til spillere, mindst et stadion, mindst en fodbold, mindst et logo og mindst to trøjer; en som din hjemmebanetrøje og en som dine udebanetrøje. Alle kortene i din velkomstpakke er dog ‘untradeable’, hvilket betyder, at du ikke kan sælge dem nogle steder.

Du skal ikke være bundet af de kort, som du modtager gratis i starten. Du skal derfor sælge alle dine kort og starte fra scratch.
Hvis du har været aktiv i FUT 16 og spillet mange kampe, bliver du belønnet for det i FIFA 17 Ultimate Team. Det betyder, at jo mere du har spillet, jo flere gratis pakker vil du modtage af EA Sports i starten af FUT 17.

Når du åbner dine første pakker, begynder spillet rigtigt for dig. Det er her mange nybegyndere begår deres allerførste fejl. De begynder at spille kampe med de spillere, som de har modtaget i pakkerne uden at tænke på, at de alle har brug for kontrakter efter syv kampe. Kontrakter er dyre for dig i starten, hvis du kun har de coins, som du har modtaget for at spille kampe. Du kan spille nogle få kampe, men lad endelig ikke deres kontrakter løbe ud!

For at undgå at du kommer i beknæp med kontrakter, bør du i stedet tage den stille og roligt og vente lidt med kampene. Først skal vi have din klub til at blive selvforsynende, og når du har gennemført alle trin på denne liste, kan du begynde at spille kampe for alvor. For at blive selvforsynende, skal du have coins, så du skal sælge alle dine genstande i din klub – inklusiv spillere. Du bliver ikke rig af at sælge dine ting, men de få coins du får, får vi senere transformeret til en større sum. Ved at sælge alle dine kort, vil du også kunne bygge et hold op uden nogle begrænsninger, og du kan frit vælge mellem, hvilke lande, ligaer og hold dine spillere skal komme fra. Nogle bygger deres hold op om 1, 2 eller 3 spillere, som de modtog i pakkerne. Dette kan du godt gøre, hvis du er glad for disse spillere, men ellers bør du sælge dem og starte uden begrænsninger.

Bemærk: Hvis du er så heldig er få en rigtig god spiller i starten af spillet, vil det være dumt at sælge i starten. De bedste spillere er billigst i starten, hvorefter de stille og roligt vil stige hen ad året. Du skal derfor beholde ham!

FUT Champions er en helt ny spiltype i FIFA 17, hvor du kan kvalificere dig og vinde fantatiske præmier!

Vi skal have endnu flere coins

Du har allerede solgt dit hold(hvertfald hvis du har fulgt vores guide), og du har derfor allerede en okay slat coins. Du har nu mulighed for at samle endnu flere, og det gøres faktisk relativt nemt.

Du skal gå til EASFC-kataloget, hvor du kan købe genstande, boosts og andet. Her skal du bytte dine FIFA credits for coin boosts i FIFA 17 Ultimate Team. Jo højere level din Origin-konto har, jo flere og bedre coin boosts kan du købe. Når du begynder din første kamp, vil dine bonusser blive aktiveret og du vil modtage en lækker bunke ekstra coins. Du kan godt købe alle coins boosts på samme tidspunkt. Systemet er så smart, at den ene bonus ikke overrumpler den anden og deaktiverer den. Dine coin boosts lægger sig i kø efter hinanden, og du vil få gavn af dem alle.

I EASFC-kataloget kan man også købe historiske trøjer og bolde til din Ultimate Team-konto. Køb alle disse, hvis du har råd, og sælg dem på transfermarkedet. Det giver en fin lille slat gratis coins også. Du kan også købe to 99-kampes kontrakter afhængigt af dit level på din Origin-konto.

Du skal også have fuldført dine træningsopgaver. Der er i alt 18 steps, og det bør ikke tage særlig lang tid at fuldføre dem alle. Du kan desværre ikke tjene coins på at fuldføre dem, da du ‘kun’ vil modtage en ‘untradeable’ guldpakke. Du kan dog være heldig måske at få en brugbar spiller, og pakken kan helt sikkert hjælpe med at holde omkostningerne nede i starten.

Det er tid til at handle

Du har allerede samlet en lille bunke med coins efter salget af dine spillere og besøget i EASFC-kataloget. Det er nu på tide er investere og tjene endnu flere coins. I starten bør du lave sikre investeringer og altid lade nogle coins stå tilbage på kontoen, så du ikke risikerer at miste alt i starten. Du skal ikke være bange for at lægge langsomt ud, selvom det er bedst at tjene mange coins så tidligt i spillet som muligt. Man behøver ikke have 150.000 coins på kontoen efter 2 dage, for de første handler plejer altid at være de sværeste og dem med mindst profit.

Der findes ingen magisk formel for handel i FIFA Ultimate Team er. Du skal nærstudere priserne på spillerne og finde ud af, hvilke der er muligt at generere profit på.
Du sidder sikkert bag skærmen nu og håber, at vi afslører, hvilke spillere man skal investere i, men det kan vi desværre ikke. Vi kan ikke bare forudsige dette, og hvis vi kunne, ville guiden her blive forældet lynhurtigt, da det ikke er de samme spillere, der er bedst at handle med hele tiden. Derudover er denne guide lavet i samarbejde med en stor international samarbejdspartner, så tippet ville blive læst over 100.000 gange, og så er fidusen ligesom død, hvis alle kender til den, ikke?

Der findes ikke nogen magisk formel for, hvordan man tjener coins i FIFA 17 Ultimate Team. Der findes mange metoder, og overordnet set kan man generere profit på næsten alle kort. Vi vil her på FIFA16.dk lave guides til forskellige handelsteknikker i FUT 16, som du kan benytte dig af.

Et generelt tip til handel i starten af spillet er, at flere små profitter ofte er lettere end en stor profit. Så du kan med fordel gå ud og lave en masse små handler, og stadig tjene mere end du kunne på en stor. Eventuelt kan du søge lidt på Youtube efter handelsteknikker.

José Mourinho i FIFA 17

En masse managere til din klub

Når du har handlet et stykke tid og skal til at spille mange kampe, kan du med fordel lave en anderledes investering. De andre investeringer du laver i FUT 16, forventer du at sælge til en højere pris, end du købte for, men ved denne investering skal du slet ikke sælge. Lyder det mærkeligt, og er du forvirret? Fair nok – bare læs herunder.

Managere i din klub er de klart vigtigste medarbejdere, og der er en simpel grund til det. De kan spare dig for mange, mange coins. De er løsningen på et af de store problemer i FIFA Ultimate Team, nemlig kontrakter. Kontrakter i spillet er voldsomt dyre, hvis man spiller rigtig mange kampe, men hvis du køber mange managere, kan du spare helt op til 50%.

Hver manager i din klub kan bidrage til at spare coins. Afhængigt af deres niveau bidrager de med en forhøjet procentdel omkostningsbesparelse på alle kontrakter, du giver til dine spillere. Guldmanagere bidrager med 3%, mens sølv giver 2% og bronze 1%. Du kan købe så mange managere, at din besparelse i alt bliver 50%. Det betyder således, at når du giver din spiller en ny kontrakt, får din spiller det antal kampe som kontrakten giver plus 50%. På kort sigt kan det være enormt dyrt at købe så mange managere, så du skal ikke gøre det lige i starten af spillet, hvor prisen er høj. Du skal heller ikke købe de dyre managere fra Premier League – kig om tre bronze eksempelvis er billigere end en guld. På lang sigt er denne metode meget omkostningsbesparende, og du vil næsten være selvforsynende, da du ikke skal betale så mange kontrakter.

 Det er tid til at bygge dit hold

Du bør nu have optjent en pæn bunke coins og bør være klar til at bygge starten af dit drømmehold. Du har givetvis allerede en idé om, hvilke spillere, ligaer eller lande du ønsker at bruge, men inden du begiver dig ud på transfermarkedet for at købe, er det en god idé at bruge ‘Concept squads’ til at tjekke sammensætningen af dit hold og sikre, at kemien fungerer. Eksempelvis kan du ikke lave en midtbane med Iniesta, Bastian Schweinsteiger og Arturo Vidal ved siden af hinanden, da de kommer fra hver deres liga og land. Hvis du vælger at gøre dette, vil din kemi blive dårlig, og det vil være sværere for dig at spille.

Du skal også tænke på, at det ikke altid er bedst blot at tage den spiller med højest samlet rating. Dette er en fejl som mange desværre begår, og det kan være ødelæggende for spiloplevelsen, da disse spillere ikke passer til din spillestil eller med hinanden. For eksempel hvis du spiller med hurtige kantspillere og ønsker at slå indlæg til din angriber, er det en dum idé at spille med Alexis Sanchez eller Sebastian Giovinco på toppen, da de er henholdvis 168 og 162 centimeter høje. Her vil det være bedre at spille med to meter høje Peter Crouch eller hovedstødstærke Mandžukić. Det vil eksempelvis også være dumt at spille med langsomme meterforsvarere som Peter Mertesacker, hvis du altid skubber din forsvarskæde højt op. Du skal tilpasse dine spillere til din spillestil, og samtidig huske at ens hold aldrig er færdigt – man kan altid opgradere en spiller eller position, eventuelt med informs eller andre specialkort senere i spillet.

Sidst skal du også tænke på, hvilken formation, du vælger at bruge. De forskellige formationer passer til forskellige spillestile, og hvis du eksempelvis vælger, at spille med formationen 4-1-2-1-2(2), har du ikke mulighed for at benytte spillere, der spiller følgende positioner: RM/LM/RW/LW/RF/LF.

Juventus er ny officiel partner med EA Sports og FIFA 17

Spil en masse kampe

Vi er nu kommet til øjeblikket, som vi alle i sidste ende venter på. FIFA 17 handler i bund og grund om at spille kampe, og det får du nu mulighed for. Hvis du har fulgt vores guide har du endda et godt hold at spille med, og du har god chance for succes i både turneringer og divisioner. Vi har dog nogle sidste få tips, som er gode at læse, inden du begynder at spille.

Det kan godt være, at du har spillet FIFA tidligere år eller andre spilmodes som Kick-off eller karriere-mode. Du skal dog vide, at FIFA 17 Ultimate Team er anderledes end både tidligere FUT-udgaver og Kick-off og karriere-mode i FIFA 17. Maskinen der styrer kampene i Ultimate Team er designet anderledes, hvilket betyder, at spillere løber og bevæger sig anderledes end, du er vant til. Du skal derfor lige lære spillet at kende, inden du for alvor kan forvente gode resultater.

Vi anbefaler, at du lægger ud med de letteste offline turneringer for at lære spillet at kende og samtidig benytte kontrakterne på de ‘untradeable’ spillere, som du fik i din velkomstpakke. Husk på at disse hovedsagligt er af bronze, så hvis du bruger dem i online turneringer eller division, får du med stor sandsynlighed bank af guldhold. For guds skyld lad vær med at spille venskabskampe i starten. Du vil stadig gerne tjene coins, så du kan forbedre dit hold, og venskabskampe giver ikke lige så mange coins som eksempelvis divisionen gør. Når du er ved at lære spillet at kende, og fået brugt kontrakterne på dine dårlige bronzespillere, kan du endelig begive dig på eventyr mod de sjovere kampe med dit gode hold.

Afslutning på guiden

Inden guiden helt slutter, vil vi gerne komme med to sidste råd.

  • Du kan med fordel bytte rundt på de udskiftere og reserver, som du ikke bruger og erstatte dem med dine dårligste spillere i klubben. Dette er et trick, som ikke mange kender til, men hvis du gør det, vil din holdrating blive lavere(selvom du har samme spillere i din holdopstilling), og det betyder, at du bliver matchet op mod dårligere hold i kampene.
  • Du må aldrig opgive en kamp og forlade den før slutfløjtet. Dette gælder også, hvis du er ved at blive ydmyget og får bøllebank på 0-7. Bliv ved med at spille ellers vil din DNF(Did not finish) blive lavere, og du vil blive straffet ved at ikke at modtage lige så mange coins efter hver kamp i fremtiden. Alternativ kan du lægge controlleren fra dig og tage en kop kaffe/glad vand, mens kampen slutter.

Det var dét
Vi håber, at du kunne bruge guiden eller hvertfald dele af den til at få en god start på årets FIFA 17 Ultimate Team. Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at stille spørgsmålet enten i kommentarfeltet herunder eller i vores Facebook-kommentarfelt på forsiden. Dette gælder også, hvis der er områder, du mener, hvis mangler at komme omkring i guiden. Du kan også surfe rundt her på FIFA16.dk, hvis du ønsker at læse endnu mere om FIFA 17. Tak for nu og god fornøjelse med spillet 🙂

Vær den første der hører nyhederne om FIFA 18!

 

EA Sports har endnu ikke offentliggjort nogle informationer om FIFA 18, men hvis du vil være blandt de første til at høre om dem, så skriv din email-adresse herunder:

Du tilmeldes vores nyhedsbrev